joi, 8 ianuarie 2009

Yasser Arafat, Ehud Barak, Shimon Peres şi Benjamin Netanyahu apar vineri la Realitatea TV într-un film semnat de Oliver Stone



În plină desfăşurare a crizei din Orientul Mijlociu, care a inflamat relaţiile diplomatice din întreaga lume, celebrul regizor Oliver Stone aduce la Realitatea TV un film cu personaje reale care se luptă pentru stăpânirea unui teritoriu care a fost cândva pământ binecuvântat. Documentarul "Persona Non Grata" va fi difuzat vineri începând cu ora 21:45 la Realitatea TV.

Pelicula "Persona Non20Grata", realizată de cunoscutul regizor Oliver Stone în 2003, adună o distribuţie impresionantă: Yasser Arafat, Ehud Barak, Benjamin Netanyahu sau Shimon Peres, personaje cheie ale conflictului din Orientul Mijlociu. Alături de aceştia apare în documentar chiar şi regizorul american. Filmul arată istoricul de zeci de ani al tensiunilor dintre israelieni şi palestinieni şi dezvăluie ipostaze inedite ale liderilor din cele două tabere.

În studiourile Realitatea TV, Laura Chiriac şi Cosmin Prelipceanu vor avea o serie de invitaţi împreună cu care vor trage concluzii şi vor analiza situaţia actuală din zona de conflict. Politicieni, analişti politici şi analişti militari vor explica pentru telespectatorii televiziunii de ştiri originile acestui război, în vreme ce corespondentul Cristian Zărescu va transmite în direct, chiar de la faţa locului, din Fâşia Gaza, ultimele noutăţi.

"Problemele din Orientul Mijlociu ne mai atrag atenţia doar în cazul unor operaţiuni armate sângeroase, soldate cu mii de victime. Pe fondul unei grave crize umanitare actuale, încercăm să înţelegem cauzele acestui conflict, însoţindu-l pe regizorul Oliver Stone în ambele tabere, atât la israelieni, cât şi la palestinieni. Shimon Peres, Ehud Barak, Yasser Arafat îşi joacă în acest film propriile rol uri", declară jurnalista Laura Chiriac.

"Am fost o singură dată în Israel, dar nu am văzut nimic din ce arată filmul pe care-l vom difuza. Nici nu aveam cum să văd. Am dormit cu soldaţi sub geam şi cu alţi soldaţi la uşă, la propriu şi nu am ajuns în teritoriile palestiniene. Filmul reuşeşte să-mi ofere experienţa lipsă. Şi e viu. Aşa cum documentarele nu sunt", spune şi Cosmin Prelipceanu.

Niciun comentariu: